pondělí 26. března 2007

Názory

Tak tu máme zase nový průzkum názorů publika na to velké theatrum... tedy pardon, chtěl jsem říct věřejnosti na politiku. Tentokráte „důvěry“ obyvatel vládě. Čekal bych docela víc než 34% podporu, ale i to je docela úspěch, když uvážíme jakou mediální masáž provádí levice. Ona statistika se podle mě docela trefila do toho, komu pravicová vláda vyhovuje a komu ne. Ale co skutečně tato vláda přinese, to ukáže až čas.

Mě by jen zajímalo, koho se vlastně ptají... ptali se Vás? Mě ne. Lidé si připadají, že tohle divadlo jde mimo ně, a tak jich hodně sedí doma a raději se o ten cirkus ani nezajímá. Ale ve skutečnosti mají ti nahoře moc nad životy každého z nás velkou - ovlivňují nás zákony, zdaněním, jaké budou veřejné služby, cenu zboží a ve svém důsledku spoustu dalšího.

Musím říct, že se vláda alespoň v porovnání k těm posledním osmi letům trochu zlepšila, ale jak už je to u nás zvykem, těžko asi budeme mít politiky, u kterých je více než o jejich aférách slyšet o jejich činech, které skutečně pomáhají lidem. Řešení vidím v nové generaci. Snad budou mít mladí, slušní odborníci chuť pomoci této zemi. Je veřejným tajemstvím, že jich velká část odchází za hranice. A proč? Protože tam mají prostě lepší uplatnění a možnosti. A proč? Kvůli podmínkám u nás doma. Ty ale musíme změnit. Aby se tu dalo svobodně žít a pracovat.

Když si tohle všechno uvědomíte, řekněte mi, co Vám ještě brání v tom, jít k urnám a vzít na sebe dílek odpovědnosti za naši budoucnost? Volby tu ještě nejsou, ano. Ale čím dříve a čím více lidí si uvědomí, že jedině oni jsou ti, kdo se současným stavem může něco udělat, tím lépe.

2 komentáře:

PaD řekl(a)...

Oni lidé neodcházejí kvůli penězům. Odcházejí, protože se jich staří bojí a nechtějí je k ničemu pustit. A s tím vláda nic moc neudělá.

Aktron řekl(a)...

Nová generace to zní hezky. Ale kdo to má být? Nová generace ODS - ruku na srce - to budou bohatí a úspěšní kteří nevím jestli se budou zajímat o blaho všech. A z druhé strany? Když vidím KSM tak rozhodně nemyslím, že v nich spočívá naše budoucnost. Mladí SocDem... co o nich říci? A mladí zelení jsou taky pěkní revolucionáři... O mladých katolických organizacích raději psát nebudu, neboť by to bylo politicky nekorektní (jenom jsem si vzpoměl na mládež Všepolskou) Ale snad tu bude jednou rozumná středová politika (ti lidé začnou také uvažovat realisticky), která místo absurdního ideologického válčení bude vytvářet prostředí pro budování lepší spoečnosti... a to společnost budovanou námi všemi, ne nějakým státem.