sobota 1. prosince 2007

Dopravní podnik hl. m. Prahy zorganizoval předvánoční dopravu

Dopravní podnik hl. m. Prahy je takový malý zázrak, tři roky po sobě se jistě stal dopravním podnikem roku. Nyní se podívejme, jak fungovala městská hromadná doprava v předvečer velkého zdražení v první adventní den 1. prosince 2007.

Vzhledem k velké akci na Staroměstském náměstí (rozsvícení vánočního stromu a zahájení pravidelných adventních trhů, podle informací pořadatelů tam dorazilo 12 až 15 tisíc lidí) bylo možné očekávat velký nápor cestujících na některé druhy dopravy (tramvaje, metro). Dalo se. Ne však že tak bylo očekáváno.

Stejně jako mnoho Pražanů jsem se vypravil na tu slávu podívat, vánoce jsou už za pár, bude to pěkný. Jel jsem metrem, z Anděla na Staroměstské náměstí. Hezky hodinu předem, bude to v klidu a pohodě. Chyba lávky. Už na konečné tramvaje tramvaj nejede, protože přijíždějí teprve první vozy za dnešek (od rána byla výluka). Nasedám tak do tramvaje konečně už po dlouhém čekání v studeném větru a tmě. Přijíždím na křižovatku Anděl doufaje, že stejně jako v rušných dobách pracovního dne, přestoupím zcela bezproblematicky na metro. Ovšem to jsem nevěděl o intervalech 5-7 minut, přeplněných vlacích, přeplněných nástupištích a houkajících soupravách, div se stanice nezbořila. Nu tak jsem si hezky počkal těch sedm minut, jenomže se už jaksi ta sedmnáctá hodina proklatě blížila.

Když jsem se konečně dotlačil do vlaku, zjistil jsem, že nelze vystoupit na Můstku, jelikož eskalátory se rekonstruují (to už je drahně dní co je ten výstup zavřený), motat se na přestupu mě fakt nebaví, tak jsem to vzal přes Národní třídu. Cesta se ale trochu protáhla, dav na náměstí udělal svoje a tak mi celá superakce vesele utekla. Nu což, podívám se alespoň na nově postavené trhy.

Ovšem opět omyl. Neprostupná hradba lidí hovořících francouzsky, rusky, srbsky a já nevím jak ještě jinak mě prostě nepropustila. Smůla. Takže nikam. A zpátky to stejnou cestou také nešlo, protože lidé se ušlapali... v nejužší ulici (Železná) na Starém Městě se to dá sice čekat, no třeba ale také městská policie by mohla něco dělat. Nedělala, nakonec tam přijelo pár sanitek. Takže docela zklamán celkovým dojmem "zpackané" akce odcházím na metro směr Staroměstská.

Ve stanici se opět ukazuje velká schopnost DP Praha. Vestibul je narván lidmi.. to se dá pochopit, podívat se jich přišlo hodně a chtějí domů. Avšak veškeré pochopení končí při pohledu na eskalátor. Levý eskalátor stojí, prostřední jede nahoru (na něm pět lidí), pravý nabouchán k prasknutí (člověk pak myslí na různé věci když to vidí), dozorce stanice na to jen kouká (ten levý eskalátor prostě nespustí). Šnečím tempem se stovky lidí posouvají na nástupiště.

Je logické že tak dlouho po akci už to dopravnímu podniku došlo a snížil interval změnou grafikonu. Ejhle omyl. Rámcový interval 5-7 minut platí i na lince A (někdy to jezdí 5, někdy 7 minut, někdy mezi tím). Nástupiště se logicky naplňuje - prostřední část vypadá že lidé budou pomalu padat do kolejiště, v krajních částech není nikdo. Rozhlas oznamuje lidem, aby se rozptýlili po nástupišti, ti to ale zdá se ignorují a opravdu hezky se baví. Po sedmi minutách přijíždí vlak (radši houká aby si ho lidi všimli a nespadli pod kola). Souprava je náhle přervána lidmi, hlášení typu "urychlete prosím nástup do soupravy" nezabírají. Doba stání se prodlužuje (nechtěl bych být zrovna na dispečinku a koukat se na to, jak se nabourává grafikon). Obdobná situace se pak opakuje ve všech stanicích kudy jsem projel, tj. Můstek, Národní třída a Karlovo náměstí.

No, doufám že až zase pojedu metrem ozve se z rozhlasu něco jako "Přejeme vám příjemné cestování". Narvaný na dveřích, za zdražené jízdné, s bezdomovci a kapsáři, ale s hlavou vztyčenou.

9 komentářů:

au řekl(a)...

od 15. cervna jezdim nacerno a jsem na to hrdej:) revizory prakticky nepotkavam, a kdyz ano, tak me nekontroluji. doporucuji totez.

Aktron řekl(a)...

Hej tak to seš dobrej, já je potkávám skoro denně: Kritická místa: Všechny tři přestupy v metru, výstup Anděl, Náměstí Republiky, Výstup Florenc... prostě místa kudy logicky jezdí nejvíc lidí. Na Radlický nebývají ;-)

au řekl(a)...

"clovek se stava tim, na co mysli"

to uz je trochu OT, ale prisuzuju to tomu, ze jsem jednoduse bytostne presvedceny o tom, ze me nikdy revizor nechytne.

(neco podobneho je, ze spousta kamaradu jednou v zivote jelo bez jizdenky a zrovna byli chyceni - myslis, ze to je nahoda?)

jinak skoro kazdy den jezdim po trase karlovo namesti - jinonice, nekolikrat tydne vystupuji na andelu, mustku, ipp, hodne jezdim po centru tramvaji

Aktron řekl(a)...

NN, je to smůla (že je zrovna chytli). Hej takhle na Florenci C jsem viděl nějakýho vyděšenýho vietnamce bez jízdenky, revizor se zmohl jen na slůvko "Pay!". Vypadalo to fakt mile. Ale tak o přesvědčení nejde. Pravda, v tramvajích nebývají, Jinonice jsou dost zapadlá stanice (ale je tam kolem hezká příroda, moc hezky se tam fotí :-) ).

Honza Záruba řekl(a)...

Hej! Nekritizuj mi můj oblíbený dopravní podnik! Ať jedu kdykoliv kamkoliv, vždycky se tam dostanu rychle a pohodlně. Když najdu v jízdním řádu, že autobus jede tehdy a tehdy, můžu si být jist, že když tam na ten čas přijdu, tak mě tam ten autobus skutečně nabere a dojede, kdy měl (až na kritická místa v kritickou dobu, ale s tím může DP těžko něco dělat). A jezdit načerno a ještě se tím chlubit, mi nepřipadá moc normální :/ mor na vás. (Já ten blog vážně nečtu ;))

Aktron řekl(a)...

Hej no tak máš jinou zkušenost než já... no to se stává. Kritizovat dopravní podnik se musí, nebo to bude ještě horší než teďka.

Honza Záruba řekl(a)...

A mimochodem, kdyby to udělali tak, jak to navrhuješ, tj. snížili intervaly, znamenalo by to, že by se na jízdní řády v tu dobu nedalo spolehnout. Tzn., že kdybych jel přesně na čas, třeba autobusem, pak metrem a pak zase autobusem, jel bych autobusem, vlezl do metra a ejhle ono nejede v čase, kdy má, takže čekám, než přijede, nastoupím, přijedu, kam chci, vystoupím, koukám, autobus je pryč a musím zase čekat! To teda pěkně děkuju, Aktrone.

Honza Záruba řekl(a)...

PS: Jedině intervaly prokládat, ale to by bylo zas trochu moc.

Aktron řekl(a)...

No ono nevím jestli je lepší když metro jezdí 7(14) minut (závorka kvůli přervané první soupravě) podle jízdního řádu nebo méně ale s ještě nějakou volnou jízdní kapacitou. Samozřejmě že by pomohlo proložení, myslím že na ty dvě hodiny by to nikomu neublížilo