pondělí 5. ledna 2009

Vzpomínka

"Na rozdíl od Vás, já neměl o výsledku arbitráže nikdy předem jasno - a nemám o něm jasno ani teď. Připravují se rozhodnutí a já teprve zvažuji, jak o nich budu hlasovat. Mohu Vás jen ujistit, že je o to těžší případ posuzovat spravedlivě, pokud jedna ze stran zcela záměrně vytváří dojem, že případ je již nespravedlivě rozhodnut. Pokud předem předpokládáte, že Vám jako arbitr budu chtít škodit, jistě víte, které pravidlo na Wikipedii se na to vztahuje."

Ne, tenhle text jsem nepsal dnes k Cinikovu ostře útočnému vyjádření při odchodu tentokrát nikoli z Wikipedie, ale z arbitráže. Tenhle text jsem psal v červenci 2007 k předchozí arbitráži se Z. Tehdy jsem skutečně nevěděl, jak se rozhodnu v hlasování, které začalo o více než měsíc později. A bez veřejného povšimnutí adresáta jsem skutečně později hlasoval u některých rozhodnutí zcela opačně, než si dotyčný myslel.

Nyní už sotva několik hodin před hlasováním přece jen tuším (ale pořád přesně nevím), jak se rozhodnu, ale jsem si téměř jist, že Cinik to netuší a že pouze přistoupil k nátlakové operaci. Doufám, že takový nátlak na mne nezapůsobí.

Je mi velmi líto, že se některé vzorce chování uživatelů, kteří jsou stranami v arbitrážích, tak frapantně opakují.

4 komentáře:

Ignác Pospíšil řekl(a)...

Nevím sice, jak bude hlasovat Okino, ale jsem si jist, jak zhruba budou hlasovat Che a Milda. A koneckonců vidím, jakým způsobem Arbcom zdeformoval moje podání, ignoroval důkazy a na jedné straně pomáha žalovat moji stranu a vší silou hájí správce.

Úplně stačí se koukat, co arbitři navrhují a jakým způsobem argumentují, křiví pravidla, ohýbají významy slov a vymýšlejí si důvody, které z hlediska pravidel nelze obhájit (např. že ohlášení brzkého odchodu opravňuje k delším blokům).

Mají-li dva členové arbcomu zcela jasnou agendu ve prospěch jedné ze stran, kterou potvrzují zcela jednoznačně svým konáním, v němž jim žádná špinavost není cizí, je mi líto, ale i ten nejdobromylsnější a nejnajivněšjí člověk musí pochopit, že a) "tu někdo nemá šanci", b) že takový arbcom nemůže mít respekt.

Okino řekl(a)...

Zatím to zcela jednoznačně chápou na Wikipedii všichni.

Uvidíme, kdo bude pro co hlasovat, sám to nevím. Tvůj předchůdce se za tento vzorec předpokládání zlé vůle nikdy neomluvil. Budu čekat, zda se za to případně omluvíš Ty.

Ignác Pospíšil řekl(a)...

Ad Okino: Mno, minímálně Čočkin už jasně prohlásil, že mu ta arbitráž fér nepřipadá.

Guy Peters řekl(a)...

Jsem ten poslední, který by dával Cynikovi v něčem za pravdu. Faktem ale je, že má pravdu, že jste nedokázali ani chvíli vytvořit alespoň illusi spravedlivého processu. Už to, že Cynik není nijak potrestán za neustálé urážky mé osoby, že musím neustále škemrat u Mildy, aby je milostivě odstranil, svědčí o tom, že si se spravedlností hlavu nelámete, stejně jako v rádoby "obnově řízení" před rokem a půl. Příčina je jasná. Zcela postrádáte nejen elementární právní vědomosti, ale také prostý cit pro spravedlnost.

Problém byl v tom, že jsem nebyl stranou, nýbrž odsouzen předem. A neudělali jste vůbec nic proto, abyste mne před Cynikem ochránili.